Tour de Hedmarken, Karen Amalie fikk en flott 1.plass etter første renn i Touren

Tour de Hedmarken startet  lørdag den 21.12.13, det er 4 renn i touren. Første renn var sprint på Gåsbu (den ble flyttet dit pga snømangel på Hamar). Andre renn gikk søndag 22.12.13, fristil fellestart. De to neste løpene er i romjula.

Snertingdal hadde med tre løpere på lørdagens sprint. Det var Agnethe Hasli, Peder Elias Nordseth og Karen Amalie Nordseth. De gikk alle en kjempe bra prolog og kvalifiserte seg til A-finale. Karen Amalie fikk beste tid i prologen av J14, Agnethe fikk en flott 6.plass i prologen og Peder Elias gikk inn til en 5.plass, han var uheldig og falt, men klarte å kvalifisere seg til A-finale allikevel. I finalene kom Agnethe på en flott 6.plass. I A-finalen til Peder Elias var det veldig jevnt med de 4 første og Peder fikk strakt frem beinet og det gjorde at han klarte 3.plass. I J14 finalen gikk Karen Amalie hardt, hun hadde en god luke ned til 2.mann og gikk inn til en klar sier i J14 🙂

Karen Amalie på en flott 1.plass

Det andre løpet i Tour de Hedmarken gikk i dag søndag, det var fellesstart fristil, Snertingdal stilte i dag med to løpere, Peder Elias og Karen Amalie. Peder Elias gikk en god fellesstart og endte på en flott 3.plass av 25 løpere. Det var jevnt på de tre første plassene. Etter 2 løp ligger Peder på en 3.plass sammenlagt i Tour de Hedmarken. Karen Amalie ledet Touren etter seieren i sprinten og gikk dermed ut med ledertrøya. Hun gikk et godt løp i fristil og endte på en 7.plass. Hun var fornøyd med det, da tidsavstanden til de foran ikke var lang. Hun falt ned til en 2.plass sammenlagt i Touren etter 2 løp, men bare 2 sekunder bak plas nr.1. I J14 er det veldig jevnt sammenlagt, det skiller bare 10 sekunder på de 6 første. Så det blir spennende å følge de to neste løpene. Lykke til  🙂

Karen Amalie før start søndag med ledertrøya.