Sonesamling høst 2014 for jenter/gutter født 2001 – Sone Vest


Første sonesamling for jenter og gutter født 01 for Sone Vest fant sted på Søndre Lands nye flotte kunstgressbane i går onsdag 27.08.14. Det var nå klart for en ny runde med renominering og uttak til høstens sonelag.

To gutter fra Snertingdal Fotball ble nominert til sone i vinter/vår: Trym Slettaløkken Engen ble tatt ut på sonelaget og Thomas Hanslien Martinsen ble tatt ut som reserve. Disse to var også på plass igjen i går når 50 spente gutter møttes til en totimers økt med øvelser og kamper, samtidig som to trenere stod med blokka si og vurderte og noterte prestasjonene til den enkelte. Ut i fra gårsdagens resultater skal troppen, allerede til neste samling om to uker, reduseres til litt i overkant av 20 spillere. Troppen med navn på spillere og klubb legges ut på IØFK’s (Indre Østland Fotballkrets) hjemmeside under fanen ”spillerutvikling” så snart det er klart i løpet av neste uke. Så da blir det spennende å se om Thomas og/eller Trym fra Snertingdal Fotball kommer med på sonelaget igjen nå i høst. Lykke til med uttaket begge to!

TrymThomasSone2014-6

For interesserte finner dere en direktelink til hjemmesiden her: Indre Østland Fotballkrets – Spillerutvikling – Sone vest gutter 01.

Sone arrangeres i alle fotballkretser for 13 åringer, dvs. at det i år gjelder de som er født i 2001, og sonetiltak i sone Vest som vi tilhører, (Indre østland fotballkrets er inndelt i 5 soner: Nord, Øst, Vest, Hamar og Glåmdalen, og sone Vest som vi tilhører favner Gjøvik, Valdres og Hadeland) startet allerede i januar i år med to grovsamlinger i Raufosshallen der bortimot 80 gutter ble vurdert i løpet av to samlinger og redusert til ca. 20 stk på sonelaget + 10 som reserve. Sonelaget hadde samlinger hver 14. dag på Lena frem til mai måned i tillegg til noen helger med sonekamper.

De som blir tatt ut på sonelaget igjen nå i høst vil ha samlinger på onsdager hver 14. dag frem til jul bla. på Lena, Søndre Land og Raufosshallen. I tillegg blir det noen helgesamlinger med sonekamper. For denne årgangen er det også kretslag og alle spillerne på de fem sonene kan kvalifisere seg til krets gjennom prestasjoner på sone.

Litt info fra NFF (Norges Fotballforbund) om hva sone er:

Alle klubber kan nominere opp spillere det året de fyller 13, inntil 3 stk fra hvert årslag, etter følgende kriterier fra NFF (Norges Fotballforbund):
NFF`s  handlingsplan sier følgende om spillerutvikling 13-16 år:
Krets har i samarbeid med toppklubb – og spillerens klubb ansvar for de beste 13-16 åringene.

Sone:
Sonenivå er første trinn i NFF`s spillerutviklings modell
Sone arrangeres i alle kretser for 13 åringer
Sone skal være en arena for de beste og mest dedikerte i sine soneområder

Hvem nomineres:

  • Spillere som nomineres er spillere som ligger tett opp mot sonenivå og har en sjanse til å spille seg inn på krets.

I sin klubb bør disse spillerne:

  • Utmerke seg i sin egen årsklasse
  • Hospitere opp en klasse eller spille (jenter spiller med gutter)

Hva ser vi etter:

  • Spillere som trener mye
  • Spillere som er fokuserte og har evne til å ta læring
  • Spillere som har lyst til å bli gode – tester egne grenser
  • Spillere som skiller seg ut, kan prege kamper og treninger, gjennom gode ferdigheter

Skrevet av Unni Slettaløkken EngenPublisert

i

av

Stikkord: