Snertingdal – Storhamar 2-3

11291866_776947905756197_940453831_nInnbyttere:  Joakim Røstad (byttet inn), Cato Ulvesveen (byttet inn), Anders Haugen, Morten Retzius, Svein Inge Alund, Marius Holmen, Per Arvid Håkonsen

Sesongens første kamp på Perstugguflåa! Snertingdal spillerne var klare for og ta en skalp mot serieleder Storhamar som rykket ned fra 3.divisjon før denne sesongen. Kampen var preget av mange tøffe dueller mellom to lag som ville vinne.

1.omgang

Snertingdal begynner kampen friskt og klarer å legge press på Storhamar som ikke virket så behagelig med å spille på gressbane. Storhamar begynte kampen med å pøse på med lange baller bak forsvaret til Snertingdal noe som regel endte med offiside. Snertingdal på sin side prøvde å spille mer ball langs bakken.

Det skulle ta 11 minutter før Snertingdal sjokkerer Storhamar. Vegard fører med ballen fremover på banen og ser på motsatt side av 16 meteren at Christoffer har mye rom. Vegard slår en strålende pasning som fører til at Christoffer kommer alene med keeper. Christoffer nøler ikke et sekund idet han skyter i nærmeste stolpe og i mål. 1-0!

Etter målet så kommer det noe man gjerne kaller et sjansebonanza. Med bare noen få minutters mellomrom så får Sivert to store sjanser alene med keeper. Den første sjansen reddes og blir klarert. På den andre sjansen satser Sivert på mer kraft litt lenger fra mål, men skuddet går dessverre over mål. Daniel får også en sjanse når Sivert kommer på kanten og slår inn i feltet. Daniel må strekke seg så lang han er og får dermed ikke kontroll på skuddet, noe som fører til at skuddet går over.

Storhamar på sin side var heller ikke helt ufarlige, og da spesielt på dødballer. Storhamar fikk corner fra sin venstre side og ballen skrus inn i feltet. Første heading blir reddet av Ole Kristian, men returen går rett til en Storhamar spiller som står på 5 meter. Heldigvis så bommer han på det åpne målet og skuddet går høyt over.

Storhamar fikk en ny corner fra samme side og denne gangen blir ballen stusset fra første stolpe til bakre stolpe. Der har en Storhamar spiller revet seg løs fra markering, men headingen går utenfor mål.

For at Storhamar skulle få sitt mål måtte en strålende soloprestasjon til. En Storhamar spiller får ballen på rundt 18 meter, vender bort en spiller og dribler bort to til. Plutselig er han innenfor 16 meteren vår og har skaffet seg nok tid til å kunne skyte. Ole Kristian ser faren og kommer ut, men skuddet er for hardt og høyt at den går over vår keeper og i nettaket. 1-1. Dette er da resultatet til pause.

2.omgang:

Omgangen er 7 minutter gammel når Snertingdal får en corner. Corneren slås presist inn i feltet og det kommer bare en halvveis klarering fra Storhamar som fører til at ballen går høyt i lufta. Nicklas er kompromissløs når ballen kommer ned igjen og hopper inn i folkemengden. Han får hodet på ballen og header den i mål. Snertingdal går opp i ledelsen igjen! 2-1.

Etter dette målet så er kampen veldig jevnspilt. Det begynner å bli noen slitne ben på begge lagene og trøkket i kampen daler litt.

Men etter 73 minutter får Storhamar corner og de fyller på med spillere for å skape stort trykk på Snertingdal. Corneren slås inn og blir klarert. Uheldigvis så går ballen ut på rundt 25 meter hvor en Storhamar spiller står helt alene. Han får et kjempe treff på første touch, ballen går høyt og får en fin bue. Skuddet går i lengste hjørnet bak en sjanseløs Ole Kristian. Dermed står det nå 2-2.

Storhamar vil langt mer enn Snertingdal nå. Storhamar tar riktignok store sjanser når de løfter så mange spillere frem på banen, vårt trekket blir da å legge igjen Christoffer for å skape kontringer i mot.

Så etter 83 minutter får Storhamar enda en corner. Ballen treffer en Storhamar spiller som får styrt ballen mot mål, og selv om Snertingdal har flere spillere mellom ball og mål så blir det ikke klarert. Dermed scorer Storhamar og leder for første gang i kampen. 2-3.

Etter dette dytter Snertingdal opp Tony for å skape mer tyngde i det offensive. Snertingdal fikk etter hvert en halvsjanse på en kontring. Christoffer får ballen på høyre kant og dribler av en spiller før han vrir spillet innover. Der kommer både Cato og Kristian på løp. Cato stopper rutinert opp for å la ballen trille videre til Kristian, og Kristian skjærer innover i banen. Når han er innenfor 16 meteren skyter han, men dessverre går skuddet utenfor.

Dette var det siste som skjedde. En så absolutt godkjent kamp av Snertingdal! Storhamar var aldri garantert en seier her og ledet kampen kun i noen minutter, men det var nok til å vinne denne kampen.