Snertingdal – Søndre Land 2 7-1

Første seriekamp for sesongen ble spilt på Biri kunstgress. Perstugguflåa er ennå ikke helt klar for kamp, men match ble det likevel.

4-5-1:
Snertingdals lag:
Ole Kristian Haugen – Joakim Røstad, Tony Ambjør(K), Svein Inge Alund, Niklas Engen – Bjørn Ole Sakshaug, Ketil Owren, Simen Skiaker, Kristian Grøterud, Christoffer Grøterud – Sivert Lomsdalen

Innbyttere: Marius Holmen, Stian Engen, Anders Haugen, Jan Grøterud, Åge Tangsveen

1.omgang:

Starten av kampen bar preg av litt nervøsitet hos begge lag. Det var ingen av lagene som tok direkte kommando og ballen holdt seg mest på midten av banen.
Etterhvert som minuttene går så tar Snertingdal rolig, men sikkert mer og mer over banespillet og første sjanse kom etter 4 minutter. Keeperen til Søndre Land skulle klarere etter å ha fått ballen av en medspiller, men ballen gikk rett til Sivert på 20 meter. Han er stillestående når skuddet går, men dessverre gikk det over mål.

Etter dette så dukker det opp en god del sjanser både til Christoffer og Sivert, men de fleste skuddene går utenfor målet til Søndre Land.

Det tar 16 minutter før Søndre Land truer Snertingdal. Spissen til Søndre Land ble spilt gjennom av en høy pasning, han mottar ballen på kanten av 16 meter og er rimelig alene. Ole Kristian kommer ut og gjør seg stor, og spissen til Søndre Land ser ingen annen mulighet enn å sentre ballen inn foran mål, men der var det ingen og ballen ble tilslutt klarert.

Snertingdal fortsetter å dominere banespillet og ballen er stort sett på banehalvdelen til Søndre Land. Masse fint spill, men de store sjansene uteblir.

Det er spilt i 30 minutter når den største sjansen så langt i omgangen kommer. Kristian slår en innoverskrudd corner mot lengste stolpe, der står Sivert helt umarkert og får hoppe opp, men headingen går like utenfor. Veldig nær ved å score der!

Etter ca 40 minutter spilt så måtte Niklas dessverre byttes ut etter en skade. Stian kommer inn på venstreback. Det var egentlig det siste som skjedde i 1.omgangen.

Pause:

Åge erstatter Ole Kristian i målet. Kan også nevne at Joakim og Bjørn Ole byttet posisjoner. Dette ble gjort før pausen.

2.omgang:

Omgangen starter på verst tenkelige måte. Snertingdal mister ballen på vei fremover på banen. Dette gir store rom fremover for Søndre Land. Bent Are Rønstad mottar ballen på hjørnet av 16 meteren. Han får god tid og skuddet er bra, Åge har ingen sjans på denne. Dermed står det 0-1 til Søndre Land 2.

Etter scoringen så har Søndre Land 2 fått en liten tro på seier. Og etter 58 minutter så har Søndre Land et frispark som legges inn i feltet, og i påfølgende duell vinner en Søndre Land spiller. Headingen er veldig bra, men redningen av Åge er enda bedre! En kjempe redning som holder Snertingdal inne i kampen.

Etter denne sjansen så virker det som om Søndre Land ikke har mer krefter, for resten av kampen har Snertingdal full kontroll!

Jan Grøterud erstatter Christoffer etter ca 60 minutter spilt.

Snuoperasjonen :
65 minutter: Svein Inge vinner ballen på egen banehalvdel, han sentrer videre til Stian som spiller vegg med Jan. Stian får igjen ballen i en god posisjon for innlegg, innlegget kommer på bakre stolpe og der står Sivert som header inn til Ketil. Ketil bommer litt på sin heading, men ballen går til Simen som står alene på 5 meter og putter ballen i mål. 1-1!

70 minutter: Sivert slår en innoverskrudd corner med sin strøkne høyre fot, ballen går mot bakre stolpe hvor Jan står helt umarkert. Jan er rolig i det øyeblikket han får ballen og header elegant inn 2-1. Kampen er snudd!

75 minutter: Simen har briljert på midtbanen denne kampen. Etter 75 minutter mottar han en pasning, lurer unna en motspiller med en leken kroppsfinte, ser kjapt opp og ser at Sivert står helt alene på 18 meter. Sivert mottar ballen, får vendt om, og skuddet går lavt og knallhardt i lengste hjørnet. Keeperen har ingen sjanse og det står 3-1!

Og bare 2 minutter etterpå vinner Jan ballen på midtbanen etter en kommunikasjonsvikt mellom to Søndre Land spillere. Han sentrer ballen til Sivert som får all verdens tid alene med keeper siden venstreback oppløser offsiden. Sivert er iskald i avslutningsøyeblikket, og setter ballen bak keeper og i mål. 4-1!!

Etter 83 minutter så får Jan noe så sjeldent som en trippelsjanse! Første skuddet reddes av keeper som må gi retur og denne gangen ender ballen i tverrliggeren, men igjen mottar han ballen og denne gangen så blir skuddet blokkert ut til corner. Helt utrolig at det ikke ble scoring her.

Men vi får fortsette med målene som bare rant inn på slutten av kampen.

87 minutter: Ketil mottar ballen på høyre kant, han slår et lavt og bra innlegg i retning Jan som vet nøyaktig hvor han skal sette den. Nok en gang er keeper sjanseløs. 5-1.

88 minutter: Ketil har igjen ballen på høyre kant, han sentrer inn til Sivert som scorer sitt 3. mål i kampen! Denne scoringen var nærmest identisk den forrige, men mål er mål!

90 minutter: Sivert tar med seg ballen på venstre kant, Ketil fyller opp i feltet og mottar ballen. Han kan skyte selv, men velger heller å sentre til en bedre plassert Jan som i likhet med Sivert scorer sitt 3. mål i kampen. Et veldig bra angrep av Snertingdal, og vakkert gjort av en uegoistisk Ketil.

Søndre Land må dra hjem sønderknust, kampen ender tilslutt hele 7-1! En fin start på sesongen for Snertingdal som har et stort håp angående opprykk til 4.divisjon. Heldigvis for Snertingdal IF så gjorde hverken Sivert eller Jan krav på matchball grunnet hattrick, så da har vi fremdels matchballer til neste hjemmekamp. Den kampen er 02.06 klokken 19:00 mot Ringelia!

Mål:

0-1: (Bent Are Rønstad)
1-1: (Simen Skiaker/ass. Ketil Owren)
2-1: (Jan Grøterud/ass. Sivert Lomsdalen)
3-1: (Sivert Lomsdalen/ass. Simen Skiaker)
4-1: (Sivert Lomsdalen/ass. Jan Grøterud)
5-1: (Jan Grøterud/ass. Ketil Owren)
6-1: (Sivert Lomsdalen/ass. Ketil Owren)
7-1: ( Jan Grøterud/ass. Ketil Owren)

 


Publisert

i

av

Stikkord: