Snertingdals lag: Cato Ulvesveen – Niklas Engen, Per Arvid Håkonsen, Lars Petter Olsen(k), Bjørn Ole Sakshaug – Mats Hasle, Ketil Owren, Nicklas Helli, Marius Holmen – Tommy Johansen, Bjørn Tore Alund

Innbyttere: Marius Owren, Christoffer Grøterud, Hovel Lønnum, Joakim Røstad, Jan Grøterud.

Snertingdal tok i mot Etnedal i årets 3 seriekamp. Etter full pott på to kamper så er selvtilliten høy blant guttene, og Snertingdal gledet seg til og ta opp jakten etter 3 nye poeng!

Lagene hilser

1.omgang
Kampen startet i ett relativt høyt tempo hvor Etnedal hadde en klar plan om og legge lange høye baller i bakrommet til forsvaret til Snertingdal. Men det ender som regel i att Cato er offensivt ute og plukker ballen eller att forsvaret får det klaret. Snertingdal laget en plan og prøve å variere spillet mer sånn som de gjorde mot Vang i første seriekamp. Dette lykkes Snertingdal med og Etnedal klarer etterhvert og ikke henge med banespillet til Snertingdal. Og dette blir det jo selvfølgelig sjanser utav, og en ellers meget god Tommy Johansen gjorde Etnedal forsvaret nervøse. Det tok ikke lange tiden før Ketil Owren dukker opp på en retur gitt av Etnedal’s keeper, Ketil er rolig i skudd øyeblikket og setter ballen rolig i mål og dermed står det 1-0!

Etter dette så pøser Snertingdal på, her skal det scores flere mål! Og igjen anført av en Ketil Owren i scoringsform. Lars Petter spiller en lang ball fra midtstreken opp til Tommy Johansen som har lurt seg på bakre stolpe, han vinner duellen men headingen ender i stolpen. Men ingen fare folkens! På returen var igjen Ketil Owren og setter inn 2-0. Dermed har Snertingdal satt standarden.

Snertingdal har nettopp scoret

Etter dette prøver Snertingdal og spille mer ball, og det kommer mange fine angrep spesielt fra høyresiden, anført av Mats som spilte meget godt før han måtte bytte ut grunnet skade. Kan også nevne att Snertingdal var meget nærme 3-0, Per Arvid bryter pasning på midtbanen og spiller vegg med Ketil, Per Arvid får igjen ballen på 25-30 meter og klinker til, uheldigvis går den i tverrlegger og over.

Men det skulle komme ett mål til. Denne gangen av venstreback Bjørn Ole som like greit bestemte seg for og bli med å bidra offensivt og det skulle vise seg att det ikke var dumt, siden han fikk æren av og putte inn 3-0 etter mye klabb og babb inni 16-meteren til Etnedal. Bjørn Ole fikk ballen på skrått hold på ca 7 meter og setter den i nærmeste.

Men Etnedal var ikke helt ufarlige. De fikk etterhvert kjempet til seg ett straffespark(så riktignok til billig ut) men dette var dagen for de store tingene, og en ellers meget god Cato i mål strekker seg så lang han er i høyre hjørnet og redder mesterlig en meget god straffe.

Etter dette så ville Snertingdal vise seg litt mer frem og dagens beste Snertingdal spiller, Tommy Johansen fikk æren av og skli inn 4-0 målet på åpent mål. Christoffer Grøterud som erstattet en skadet Mats har kommet inn og omtrent det første han gjør er og motta en pasningen innenfor 16-meteren hvor han tar en skuddfinte og skyter rett på Etnedal’s keeper, men ballen triller under bena til keeperen og der kjemper både Tommy og Ketil om målet, men Tommy var sist på ballen og dermed sto det 4-0 til pause!

Tommy jubler for scoring

2.omgang
Det blir gjort en del bytter i pausen. Inn kom Joakim Røstad og Marius Owren. De erstattet Bjørn Tore og Lars Petter.

Pause prat
Pause prat

Det var tydelig att selvom Snertingdal ledet 4-0 så ville de score mer! Og Christoffer Grøterud ville vise frem litt av hva som bor i den hengslete kroppen. Det er teknikk, fart og ikke minst blikk for mål. Etter bare noen minutter av 2.omgangen får Christoffer ballen av Marius Owren innfor 16-metern, Christoffer drar frem den beryktede skuddfinten igjen og skaper seg plass og skyter elegant i mål.

Men bare noen minutter senere er Christoffer på plass igjen etter ett skudd fra Tommy Johansen som keeper redder, men Christoffer viser ingen nåde, han venter bare på ballen og setter den rolig i kassa på åpent mål. Og dermed etter bare noen minutter spilt av  2.omgangen står det hele 6-0!

Da er det tid for litt mer bytter igjen og litt rokkeringer i laget, inn kommer Hovel Lønnum noe som skulle vise seg og være ett meget smart trekk.

Det skal sies att konsentrasjonen ble litt fraværende på begge lag. Noe som er meget forståelig når det står 6-0. Det blir enormt med mye plass på midtbanen siden både Snertingdal og Etnedal flytter folk i angrep. Men heldigvis lyktes Snertingdal bedre med dette enn Etnedal.

Corner
Corner

Etterhvert blir det også 7-0. Denne gangen er det Hovel som scorer sitt første mål for Snertingdal, gratulerer! Målet kommer ut av att det blir ett massivt press innenfor 16 meteren til Etnedal. Først var det ett skudd som ble reddet av keeper, og igjen er det Christoffer som står på returen men denne gangen ble det reddet på streken av en Etnedal spiller, men de klarer ikke og få ballen unna og i 2.bølge så dukket Hovel elegant opp og satte den i kassa.

8-0: Som jeg nevnte tidligere så var dette dagen for de store tingene! Ett praktmål av midtbanegeneral Nicklas Helli.
Marius Owren får ballen på høyre kanten og dribler like godt noen spillere før han tar turen inn sentralt på banen, Marius har godt blikk for spillet og ser att Nicklas kommer i stormende fart bakfra, og han legger igjen ballen og Nicklas kliner til! Ett fantastisk skudd fra 30 meter med stor fart og presisjon. Ballen får en nydelig bakoverskru som til slutt ender i netttaket til høyre bak en sjanseløs keeper.

9-0: Jan Grøterud kom også inn i løpet av kampen, for og spre litt mer rutine over mannskapet. Men som alle vet har han også blikk for mål. Han har ikke vært lenge ute på banen idet han mottar en ball fra høyre kant Marius Holmen, Jan tar imot ballen på ca 25 meter sentralt i banen, han gjør det han har gjort alle år. Han tar en kjapp vending så han får rettvendt seg, dårlig press fra Etnedal så han får veldig god tid. Så god tid att han skrur ballen i høyre kryss fra 25 meter! En stor prestasjon fra veteranen.