G16 Lunner-Snertingdal (0-1) 0-2, 8.september

Kampreferat Kai Øverstad.

Det var en sen og forholdsvis regnvåt septemberkveld da vi skulle møte, kanskje årets beste motstander så langt, Lunner på bortebane i flomlys. Lunner kvalifiserte seg i vår for 1.divisjonsspill, men rykket ned med knapp margin. Fokuset i garderoben før kamp var at treneren ikke hadde den store trua, om vi spilte som de siste 20 minuttene i forrige kamp. Og at vi ikke skulle miste motet om det buttet. Da vi tuslet ut for kamp, var gutta ganske innstilt på at her skulle det kjempes og vinnes. Imidlertid startet kampen sånn som treneren hadde fryktet. Lunner var gode, veldig gode og vi ble tidvis spilt ut «etter noter»…med spisser som hele tiden fikk lov til å ligge såvidt i «offside-land» og meget godt spill med innlegg fra kantene, gjaldt det å stå imot og drøye baklengsmål lengst mulig. Gutta kjempet med nebb og klør, men hjemmelaget kom til stadige avslutninger og uten en fantastisk keeper i Alexander RS, som hadde flere klasseredninger, så kunne dette blitt stygt. Etter et kvarter kunne det vært både tre og fire baklengs, men på dette tidspunkt er vi i ferd med å komme inn i kampen. Laget blir flyttet høyere i banen og vi begynner å spille oss til avslutningsmuligheter. Samtidig så begynner Lunner å miste litt av piffen. Håpet steg og man kunne ane at her var det muligheter. Vi klarer etterhvert å få levert et par skumle avslutninger. Lunners keeper var også god og fikk med knapp margin slått ballen til corner. Etter en snau halvtime så vinner en god Vemund ballen i en duell på høyre side, en kjapp pasning midt inn i banen og der står Magnus N, han legger ballen kjapt til rette og med en kirurgs presisjon skyter han ballen fra rundt 20-25 m, som går i en nydelig bue over keeper og lander i krysset….vakkert og 0-1. Nå er vi virkelig i siget, med en midtbane som jobber knallhardt og bevegelige spisser så er det vi som stadig kommer til muligheter. Omgangen gir imidlertid ikke flere mål. Andre omgang, har vi stort sett grepet på og kommer til fire, fem halvsjanser uten nettkjenning. Lunner har også sine muligheter, men Alexander RS nekter å la seg overliste. «Clean sheet» (rent bur) i andre kamp på rad frister…

Kampen ser ut til å ende uten flere mål, men ett minutt før slutt får vi frispark fra ca 35 meter og nok en gang er det frispark-kongen Stian H.E som med følsomhet setter kula uttagbart i nettet, hans venstrefot har gitt oss mange gleder i år. Løpet er kjørt for hjemmelaget og vi vinner på en solid måte. Med et lag hvor alle gjør en skikkelig bra innsats, så er det litt vanskelig å peke på enkeltspillere, men vi har en fantastisk keeper i Alex RS som gjør en praktkamp og holder oss inne i matchen og vi har Tomas P som kanskje gjør sin beste jobb for sesongen? I tillegg har vi en rekke gode 13/14 åringer med oss som alle fortjener skryt, og den beste av dem i denne kampen Trym S.E som fikk skryt av både motstandere og dommer etter kampen. En av de beste kampene vi har gjennomført noensinne, gir fortjent seier og treneren måtte bite i seg mistroen…eller var det et forsøk på omvendt psykologi? Uansett så har alle anledning til å slå seg stolt på brystet og være fornøyd med resultat og spill.

BB: Alexander Rønningen, Tomas Pedersen og Trym S.Engen 10p