G16 Gran-Snertingdal (3-4) 4-6, 22.mai


Så gikk ferden mot Hadeland, hvor Gran var motstander. Vi møtte dem i treningskamp i april og fant ut at de hadde raske spisser/kanter. Dette bestemte vi oss for å prøve å gjøre noe med, da det virket som deres farligste våpen. Imidlertid la vi oss litt for lavt og etter ett minutt så la Gran en pasning over vårt forsvar og alene med keeper måtte de bli ledelse til hjemmelaget. De neste 5-6 minuttene kom de på to tre lignende visitter uten å overliste RS’en i mål. Fra sidelinjen klarte vi etterhvert å få laget vårt flyttet høyere i banen og SIF tok etterhvert over både spill og sjanser, med mange fine kombinasjoner. Derfor var det mot spillets gang når Gran kom på en kontring ute på høyre side og med veldige fartsressurser var det plutselig tre spillere alene med keeper og 2-0 til Gran var uuangåelig.

Dette var tungt å «svelge», men heldigvis skjønte «Dalagutta» at det eneste som nyttet var å krumme nakken og fortsette sitt eget spill. Ikke ufortjent kom reduseringen før 20 min. var passert. En presis corner fra Nereng, litt klabb og babb før Sondre styrer ballen mot Tomas P, som kontant setter ballen i nettet. Fire minutter får vi frispark i farlig posisjon, og Stian setter frisparket presist, men keeper får reddet, dog uten å klare å holde ballen. Tomas P er atter en gang frampå og styrer returen sikkert i mål. 2-2 og vi er skikkelig på «høgget». Men hvor lenge pleier Adam å være i Paradis. Etter ca halvtimen er det ny kontring til Gran og bare en god inngripen fra keeper avverger mål, det resulterer i en corner som vi dessverre ikke klarer å avklare og Gran går igjen opp i ledelsen når de klundrer ballen i mål.

Høy lagmoral er imidlertid et varemerke for Snertingdal og to minutter etter kalddusjen, kommer et mønsterangrep fra våre gutter. Simen vinner ballen helt på høyre side fem meter inn på Grans banehalvdel, han slår en støttepasning inn i midtsirkelen til Tomas P som slår den videre til Thomas M på venstre side av 16 meteren, på en touch sendes ballen i støtte til Trym midt i banen på ca 25m og han sender den videre på en touch ut mot venstre hvor Vemund kommer i bakrom, en lett berøring før han styrer ballen i keeperens venstre hjørne fra ca 8-9m. Rett ut av læreboka og lagets vakreste scoring så langt. Fem spillere, en vunnet duell, seks touch og «hele» Grans banehalvdel tatt i bruk.

Tre minutter før pause vinner Tomter en duell på midten, slår en pasning opp til Trym som vender av en motspiller før han sender en «stikker» til Thomas M, som leste trekket fra Trym og hadde allerede startet sitt løp, kaldt og behersket holder han motspillere unna, samtidig som han elegant dytter ballen mellom beina på keeper. Thomas’ debutmål kom endelig og flere vil komme fra den 13 år gamle «Øver-dølingen». Pause og 4-3 ledelse til SIF.

Pausepraten gikk på at det ble viktig å holde trykket oppe, ikke slippe Gran inn i kampen og gi jernet særlig i starten av andre omgang. Dette gjennomførte gutta, og vi fortsatte å produsere muligheter, samtidig som vi hadde full kontroll bakover. Allikevel så er nervene der med bare ett-måls ledelse. Disse ble betraktelig roet ca 10 min. ut i omgangen Egil vinner ballen midt på banen, sender den til Nereng og med et overblikk som få, har han i løpet av ett sekund observert at keeper står ute på 8-10m og avfyrt en sine berømte «polere»…i fin bue går skuddet fra 40m over keeper og daler ned i nettet. Ytterligere 8-10 min. senere så blir kampen i realiteten punktert da vi på nok perfekt Nereng-corner får kontroll på ballen og fra kloss hold er det Trym som setter inn 6-3 målet. Etter dette så har begge lag et par halvsjanser, men Snertingdal er absolutt nærest scoring uten at det lykkes. Slik er kampen i ferd med å ebbe da vi slår en mislykket tversover pasning i forsvar som snappes opp av motstander, som så slår ballen mellom vår forsvarsrekke og alene med keeper lykkes Gran å pynte på resultatet.

Årsbeste spillemessig og lagmessig fra vår side, og nesten urettferdig kåre lagets beste, men disse fikk et hakk bedre på børsen:
Tomas Pedersen, Vemund Snekkerhaugen, Magnus Nereng, Trym Engen, Alex R Stensrud 8p


Målstatistikk
1-0 2 min. Gran
2-0 18 min. Gran
2-1 19 min. Vemund Snekkerhaugen (ass: Sondre Engen) corner/2m
2-2 23 min. Tomas Pedersen/ 4m retur frispark
3-2 32 min. Gran
3-3 34 min. Vemund Snekkerhaugen (ass: Trym/Thomas) styring/9m løp i bakrom
3-4 37 min. Thomas Martinsen (ass: Trym/Tomter) styring/7m gjennomløping
3-5 49 min. Magnus Nereng (ass: Egil) skudd 40m
3-6 57 min. Trym Engen (ass: Nereng) corner/2m
4-6 79 min. Gran


Laget: 4-5-1
99 Alexander R Stensrud(K), 20 Aleksander Sollien, 14 Magnus Tomter, 19 Stian H Engen, 25 Magnus Grøterud, 8 Sondre Engen, 11 Trym S Engen, 4 Tomas Pedersen, 10 Magnus Nereng, 23 Vemund Snekkerhaugen, 7 Thomas Martinsen
Innbyttere:
5 Therese Ødegård, 24 Espen M Holtet, 6 Egil Tindeland, 16 Simen Haugen, 18 Hans Jørgen Alund


Kampreferat Kai ØverstadPublisert

i

av

Stikkord: