Årsberetning SKI 2016/2017

Årsberetning  Snertingdal IF SKI 2016/2017

 

Styrets sammensetning

Leder                            Bjørn Egil Nordseth

Nestleder                     Monica Klette

Sekretær                      Marte Ekerhaugen

Kasserer                       Monica Nordseth

Styremedlem              Niklas Grøterud

Stina Roko

Ståle Bråten

Varamedlemmer        Torjus Røste

Steinar Lyshaug

Valgkomite                   Kristin Myrberg Hoff

Birgit Kjeldsrud

Dorthe Bjørnstad Hoff

Revisorer                      Per Ruud, Per Gunnar Nordseth

Styrets arbeid

Det er avholdt 4 styremøter hvor 15 saker er behandlet. Mye av kontakten styremedlemmene imellom skjer via styrets lukkede side på facebook der en del saker blir avgjort. Av sakene tok arbeidet med å utarbeide nye klubbdresser mye tid høsten 2016. Arbeidet med nytt medlemsregister har også tatt mye tid. Leder har representert gruppa i SIF hovedstyre. Hans Kristian Nordseth representerte SIF ski på Skikretsens ting også denne gangen.

Aktiviteter

Organisert skitrening: Geir Engen og Bjørn Egil Nordseth har hatt hovedansvaret for treningene som startet opp i oktober, mandag og onsdag. Flere foreldre har vært til stor hjelp på mange treninger, da må særlig Tor Wallin nevnes som har bistått oss og steppet inn på kort varsel. Barmarkstreningene ble forbeholdt utøverne fra 10 år og oppover, mens de under 10 år fikk et eget tilbud på mandager da forholdene ble gode i lysløypa. Før jul ble mange treninger flyttet til Sangsætra der det var gode skiforhold tidlig. 22 løpere har vært innom skitreningene, men snittet ligger på 10-12 løpere. Forøvrig en meget flott treningsgruppe, alltid med god innsats. 9 januar arrangerte vi fellestrening/smørekurs der Biri og Redalen var bedt inn. Smørekurs for voksne og trening for de yngre. Biri kom med ca. 12 utøvere, mens Redalen uteble. Smørekurset, holdt av Hans Kristian Nordseth hadde bra oppslutning.

Samlinger: 4 løpere deltok på ulike sommerskiskoler, bl.a på Beitostølen og Trysil. Flere løpere har også deltatt på samlinger i kretsens regi bl.a Ekstremt spræk i Gausdal. Marte Søren Engen og Ragnhild Klette var også med på jentedag på Øverby der de ble trent og fikk inspirasjon av Ingvild Flugstad Østberg. Skigruppa valgte i år å arrangere egen skisamling på Vasetstølen 2-4 desember. 10 løpere sammen med 4 voksne hadde ei fin helg med bra trening selv om snøforholdene var litt magre.

Klubbdresser: Etter mange forespørsler valgte vi i år å ta en ny bestilling på klubbdresser. Vi fikk tilsendt en prøvekolleksjon fra Bjørn Dæhlie og arrangerte en prøvekveld på skolen 11. september. Det store flertallet av de frammøtte likte utseende på prøvekolleksjonen bedre enn den gamle. Derfor ble det tatt en avgjørelse på å endre utseende på dressen. Vi tok en ny runde med sponsorene og fikk med noen av de gamle og noen nye. Det kom inn bestilling på 64 enheter.

Klubbrenn: Vi har sålangt denne sesongen arrangert 8 klubbrenn, derav klubbmesterskap med påfølgende premieutdeling for dette. Det har vært en liten økning i antall deltagere og på det meste har vi vært 64 stk.(klubbmesterskapet).

Kretsrenn/Landsrenn: 16 løpere fra klubben har gått ett eller flere renn ute i vinter. Vi har denne sesongen flere jenter som har blitt med å konkurrere i de yngste klassene. Det ser vi på som meget gledelig. Birisprinten var det rennet som samlet flest av våre løpere samtidig. Peder Elias Nordseth har gått flest renn også i vinter, ca. 20 til nå. Han har hatt gode resultater gjennom hele vinteren. Bronsjemedaljen fra KM på Lillehammer var kanskje sesongens høydepkt, selv om han også har enkeltseire ellers. Han har ligget i toppen i Totenbankcup hele vinteren og denne avgjøres 25. mars på Beitostølen. Han hadde også flere sterke prestasjoner med rulleskia før skisesongen, bl.a med seier på Øverby. Karen Amalie Nordseth som snart har unnagjort sin første sesong som løper for Wang toppidrett har hatt utallige pallplasseringer i vinter, også seire. Hun ble kretsmester i sprint på Øverby og tok bronse på begge distanser under KM på Lillehammer.

Også Agnethe Hasli tok medalje i KM sprint på Øverby da hun ble nr. 3 i K18. Klubben stilte to lag både på Vindstafetten og Øverbystafetten. 6 løpere fra treningsgruppa stilte til start på Ungdomsbirken. Det var Marte Søreng Engen(150), Even Fougner(235), Peder Elias Nordseth(45), Lars Wallin(268), Vegard Brobakken(191) og Jon Strand(174).

NC/Junior NM: Karen Amalie Nordseth konkurrerer denne sesongen i norgescupen for junior i klasse K17. Hun har tatt et stort steg nærmere de beste tidsmessig fra i fjor og stabilisert seg blant de 25 beste på de fleste rennene. Under NC på Nes tok hun en sterk 7.plass i sprint og en 10.plass på distanse. NM for junior ble arrangert i Harstad der hun ble nr 20 og 25. Med en avstand opp til seieren på snaue minuttet viser hun at alt er mulig om den gode utviklingen fortsetter. NC avsluttes på Gålå 30. mars til 2. april sammen med NM del 2.

Turrenn: Ca 15 løpere fra klubben har deltatt på ett eller flere turrenn i vinter. Vi fikk flere gode plasseringer bl.a i Madshus skimaraton og Snertingdalsrennet. Karen Amalie Nordseth ble beste kvinne totalt i Ellingsverunden. 9 løpere gikk for klubben i Birkebeinerrennet. Rune Hansen var i Tsjekkia og gikk langløp i februar. Han er den løperen som har flest turrenn i vinter.

Snertingdalsrennet: 4. mars arrangerte klubben turrenn sammen med Åsen Vel på skihytta. 64 aktive, herav 14 i ungdomsklassa og 33 trimmere deltok. Rennet ble gjennomført etter samme mal som før om åra og det fungerte bra. Vi fikk bare positive tilbakemeldinger fra TD og fra utøvere. OA var der på eget initiativ og skrev en flott reportasje i avisa påfølgende uke. Klubben fikk klasseseire ved Jon Strand, Peder Elias Nordseth, Marte Søreng Engen, Agnethe Hasli, Anne Toril Klette, Hilde Brobakken, Niklas Grøterud og Rune Hansen.

Fuglenek: Før jul hadde vi vår tradisjonsrike dugnad med salg av fuglenek. Vi kjøpte inn 600 stk. og de fleste ble solgt. Folk er flinke til å støtte og mange venter med å kjøpe til vi kommer. Grei dugnad med god fortjeneste.

Økonomi

Vi har det siste året brukt bra med midler på de yngre når det gjelder startkontigenter/deltagelser på renn, refusjon av samlinger, egen samling, avslutninger for klubbrenn og treningsgruppa. Vi har også denne sesongen leid løypekjøring av Gjøvik kommune.  Vi har investert i en ny nummerserie med startnummer da flere av de gamle seriene er dårlige. Vi har kjøpt inn nytt smørestativ og et beachflagg med klubbnavn på til å ha med på skirenn, så synes vi bedre. Vi har vært heldige med å skaffe sponsorer til klubbdress og vi solgte bra med annonser til Snertingdalsrennet. Sponsoravtalen med VOKKS har nå blitt forlenget med tre nye år og har en verdi på 30 000,-. Vi har fått gode inntekter fra Bingo, Grasrotandelen og andre ulike tilskudd.  Vi har et bra overskudd på årets drift og en solid økonomi i klubben. Viser til posten Regnskap.

Oppsummering

En fin og spennende sesong på det sportslige plan. Tidlig snøforhold og mange gode treninger med en flott gjeng unge utøvere som jager hverandre fram. Vi har arrangert 8 klubbrenn med en økning i deltagelse. Mange fine resultater av våre løpere på renn ute der Peder Elias Nordseth og Karen Amalie Nordseth peker seg ut med flest renn og mange resultater i toppen. Karen Amalie viser meget god utvikling etter oppstart på Wang og har gode resultater både på kretsnivå og landsnivå. Snertingdalsrennet ble også i år arrangert på en meget godkjent måte med litt økning i antall deltakere fra året før. Nye klubbdresser ble bestilt og ble meget godt mottatt.  Økonomisk har vi brukt mye penger på de yngre, men har også vært flinke på å få mere penger inn ved bl.a bingo og sponsorer. Resultatmessig har vi et hyggelig overskudd.

Driften av klubben med treninger, løyper og arrangementer hadde ikke vært mulig uten en betydelig dugnadsinsats av mange personer.

 

 

Styret Snertingdal IF ski. Mars 2017.

 

  


Publisert

i

av

Stikkord: