Ringsaker/Nes – Snertingdal 3-0

11208923_764747240309597_1156372814_n

Innbyttere: Marius Holmen (byttet inn), Morten Retzius (byttet inn) Svein Inge Alund (skadet under oppvarmingen)

1.omgang:
Vi kom til denne kampen med en liten tro på årets første seier. Selv om vi hadde en skadepreget stall noe som vises med antall på innbytter benken. Vi snakket om å fortsette som vi gjorde mot Follebu sist uke, men det gjorde vi absolutt ikke.

Ringsaker/Nes gikk rett i strupen på Snertingdal og vi henger rett og slett ikke med. Ringsaker/Nes vinner alt som er av dueller og viser klart mest vilje. Vi får en liten skade tidlig på kampen da Joakim får en seg en trøkk i en duell, så supersub Marius kommer raskere på banen enn det han hadde trodd.

Ringsaker/Nes er flere ganger aktive og prøver å utnytte bakrommet Snertingdal etterlater, men Ole Kristian gjør en dyktig jobb som sweeper keeper og redder flere mulighter. Snertingdals svar på Manuel Neuer!

Selv om ikke alt går vertenes vei fremover så gir de seg ikke. De kommer gang på gang og skaper stor usikkerhet hos Snertingdal. Snertingdal gjør et lite taktikkskifte underveis, hvor Kristian flyttes ned som sentral midtbane og Tomas går opp som spiss. Dette måtte gjøres siden Snertingdal ga fra seg for mye rom på midtbanen siden vi ikke klarte å samle leddene.

Snertingdal fikk en corner som Sivert går ut for å ta. Han slår ballen på bakre stolpe hvor Kristian står og header inn igjen mot mål. Nicklas går opp i duellen, men får et spark i hodet og ballen blir klarert til ny corner. Dette var Snertingdal største sjanse i omgangen og det kan virke som om vi ble snytt for straffe her.

Ringsaker/Nes på sin side fortsette å trykke på og skaper flere målsjanser, men de får ikke scoringen sin. Men på overtid av omgangen får Ringsaker/Nes slått inn et innlegg som kommer på 5-meteren, der står Sture Saxrud og får tatt med seg ballen, og skyter i lengste stolpe og i mål. Ringsaker/Nes får dermed scoring og dette var det siste som skjedde i 1.omgang.

2.omgang:

Vi gjør en del endringer i pausen for å få mer kontroll på banespillet og dette lykkes vi godt med! Snertingdal løfter seg flere hakk og derfor klarer vi å skape en viss optimisme om å få poeng fra denne kampen.
Vi klarer etter hvert å spille mer vårt spill og skaper dermed flere sjanser enn i 1.omgang. Det eneste problemet er at de fleste sjansene våre er fra langt hold og at skuddene ikke setter keeperen til vertene på de største prøvene. Men Tomas gjorde en veldig bra kamp og setter forsvaret på prøve flere ganger, og fikk hjelp av Sivert og Kristian.

Ringsaker/Nes ble liggende dypere denne omgangen og satse mer på kontringer, om dette var en bevisst taktikk fra deres side eller om det var Snertingdal som gjorde det slik er det ikke godt å svare på. Men Ringsaker/Nes viste stor dyktighet når de først fikk sine sjanser, og selv om flere av forsøkene deres blir avvinket for offiside, så gir de seg ikke.

Etter 70 min fikk Ringsaker/Nes en corner. Den slås på bakre stolpe hvor Stian Larsen står. Han får altfor god tid, han kan ta ned ballen og på halvvolley så kliner han ballen i nettaket over en sjanseløs Ole Kristian.

Etter dette så faller Snertingdal litt av lasset, selv om vi flere ganger prøver å presse Ringsaker/Nes høyt så henger ikke våre 3 ledd spesielt godt sammen, og det blir mye en og en.

Vertene får flere store sjanser før kampslutt. Etter ca 85 minutter så blir en Ringsaker/Nes spiller spilt flott gjennom av sine lagkamerater og får ballen på så si åpent mål, men heldigvis så bommer han! Men 5 minutter senere så blir Vegard Nyvoll spilt fri alene mot Ole Kristian på hjørnet av 16-meteren. Han lobber elegant over Ole Kristian og står dermed for dagens prestasjon. Og dermed vinner også Ringsaker/Nes 3-0.

Man kan vel si at vi gjorde det utrolig vanskelig for oss selv. 1.omgangen vår var noe av det svakeste undertegnede hadde sett på lang lang tid. Nå må vi ta med oss det vi har lært fra denne kampen, gå ut neste uke og få lagt inn noen bra treninger, før vi drar til Brumunddal neste fredag for å reise kjerringa!